Insektet po zhduken paralajmërojnë shkencëtarët

Insektet po zhduken paralajmërojnë shkencëtarët

Insektet mund të zhduken në 100 vjet, paralajmërojnë shkencëtarët. Rënia fajësohet kryesisht në bujqësinë intensive.

Ata po ngordhin tetë herë më shpejt se gjitarët, zogjtë dhe zvarranikët, me më shumë se 40 për qind të specieve në rënie.

Shqyrtimi i shkencëtarëve nga 73 studime të mëparshme tregon se është një krizë botërore.

Një nga autorët e tij, Francisco Sanchez-Bayo, nga Universiteti i Sidneit, përshkroi shkallën 2.5 për qind të humbjes vjetore gjatë 25-30 viteve të fundit si ‘tronditëse’.

Studimi është botuar në revistën Biological Conservation.

KOMENTE