IMADNJ ndihmonë me karroca personat me aftësi të kufizuara në Prishtinë e Viti

IMADNJ ndihmonë me karroca personat me aftësi të kufizuara në Prishtinë e Viti

IMADNJ ka realizuar së fundmi projektin “Për një KARROCË” duke ndihmuar me disa karroca personat me aftësi të kufizuara në Prishtinë e Viti.

Si vazhdimësi e projekteve paraprake që implementonin për komunitetin (PAK) në nivel të Kosovës dhe përfituesit e drejtëpërdrejtë ishin Personat me Aftësi të Kufizuar, Instituti për Mirëadministrim dhe të Drejtat e Njeriut (IMADNJ) edhe projektin e rradhës ia dedikoi këtij komuniteti.

“Për një Karrocë”, projekt ky i ideuar, punuar e i finalizuar nga Instituti për Mirëadministrim dhe të Drejtat e njeriut, nga i cili përfituan 9 qytetarë në nevojë nga një rrotë karrocë (mulifunksionale) nga Komuna e Vitisë dhe e Prishtinës.

Inciativëmarrësja e Projekti ”Për një KARROCË” Znj. Albulena Selmani, gjatë eventit të shpërndarjes së karrocave, ka falënderuar partnerët në këtë projekti, kompaninë “Hib Petrol” 5 karroca, i cili ka mbuluar pjesën më të madhe të projektit, kompania “VILVER ELEVATEURS-Geneve”, me pronar Halil Rrahmani 3 karroca, furra e bukës “Saranda 2″ dhe “Mediteran Group“, duke u deklaruar se pa përkrahjen dhe besimin e partënerëve objektiivat këtijë projekti nuk do të ishin arritur dhe se kjo iniciativë nuk do të ishte finalizuar.

Ky projekt është mirëpritur nga komunat Viti e Prishtinë dhe nga komuniteti PAK, të cilët janë përkrahur me karroca duke ndihmuar në këtë mënyrë për një jetë më të mirë.

BURIMI: PlusTv

KOMENTE