Ilir Meta vizitoi Preshevën dhe Bujanocin në vitin 2010, cila ishte porosia e shtetit Shqiptar?

Ilir Meta vizitoi Preshevën dhe Bujanocin në vitin 2010, cila ishte porosia e shtetit Shqiptar?

Presidenti i sapozgjedhur i Shqipërisë, Ilir Meta ka viztuar Preshevën dhe Bujanocin në mars të vitit 2010 në cilësinë e zëvendës/kryeministrit dhe ministrit të punëve të jashtme, shkruan Titulli.com.

Vizita e Metës ishte e para e bërë në Luginën së Preshevës i cili patë deklaruar se në të ardhmen bashkëpunimi mes shtetit shqiptar dhe përfaqësuesve politik të Luginës do të jetë edhe më i madh.

Ai ishte zyrtari i parë që erdhe në Luginë të Preshevës dhe bisedoi me përfaqësues politik dhe qytetarë për problemet e shqiptarëve në këtë rajon.

“Ne jemi dakorduar gjatë diskutimeve që Lugina e Preshevë të jetë një burim stabiliteti për gjithë rajonin e në radhë të parë për banorët e saj, burim prosperiteti dhe një model bashkëjetese”, ishte shprehur Ilir Meta në Preshevë.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE