Hulumtim i ri, Vitamina D mund të parandalojë diabetin

Hulumtim i ri, Vitamina D mund të parandalojë diabetin

Vitamina D duket se ndikon në rritjen e insulinës në trup – potencialisht duke ndihmuar në largimin diabetin, sugjeron hulumtimi i ri.

Hormoni i bërë nga pankreasi është thelbësor për metabolizimin e glukozës, por në një numër në rritje të njerëzve që vuajnë nga diabeti efektet e tij janë të kota – dhe pa atë, vuajtjet shfaqen.

Shkencëtarët në mbarë botën po përpiqen të frenojnë normat e kushteve që mund të jenë të kushtueshme dhe kërcënuese për jetën, duke ndërlikuar operacionet, shtatzëninë, lindjen dhe më shumë.

Tani, shkencëtarët kanadezë kanë paraqitur të dhëna të reja të habitshme që sugjerojnë se doza të larta të ‘vitaminës së diellit’ mund të ngadalësojnë gjendjen në pacientët e sapo diagnostikuar – dhe madje mund t’i mbrojnë njerëzit nga zhvillimi i saj.

Plotësimi i dozës së lartë të vitaminsës D mund të përmirësojë metabolizmin e glukozës për të ndihmuar në parandalimin e zhvillimit dhe përparimit të diabetit.

KOMENTE