Haziri: Ndryshimi nuk ka alternativë, do të ndodhë me rikthimin e madh të LDK’së si parti e parë

Lutfi Haziri ka zyrtarizuar sot kandidaturën e tij për kryetar të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) duke thënë se po vjen koha për ndryshim dhe ndryshimi nuk ka alternativë, do të ndodhë me rikthimin e madh të LDK’së si parti e parë.

Ky rikthim i madh, sipas Hazirit, nënkupton: ”besim tek partnerët, shpresë tek popullata jonë dhe guxim e përgjegjësi për ta zhvilluar vendin tonë”.

“Në cilësinë e kandidatit të LDK’së më 14 mars, jap zotimin tim për vlerësim të drejtë, reformë të bazuar në meritë, konkurrencë dhe hapje për brezin europian të LDK’së”, ka thënë Haziri.

Përndryshe, në fjalën e tij para gazetarëve ai ka thënë se i ka përfunduar konsultat e fundit me strukturat e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Gjilan e Anamoravë, me Degët dhe delegatët, të cilat i ka nisur para një muaji, dhe aty ua konfirmoi se e pranon kërkesën e kamotshme të tyre që t’i prijë partisë që i dha Republikës formë, besim dhe shpresë.

“Kjo ishte një kërkesë e kamotshme edhe e strukturave të partisë në nivel të Republikës dhe kësaj radhe kam vendosur që ta dëgjoj zërin e tyre për të kandiduar për Kryetar të LDK’së.

Tri postulatet e shenjta të LDK’së, liria e arritur me sakrificë dhe kryengritje të armatosur, pavarësia e shpallur de jure më 17 shkurt dhe demokracia e Kosovës, mbeten postulate të cilat do të besoj e punoj për ta rikthyer LDK’në aty ku e ka vendin. Një LDK pa të cilën nuk ka as zgjidhje e as zgjedhje.

Jam krenar që për 31 vjet të ecjes sime me besnikëri e lojalitet në rreshtin e madh të Ibrahim Rugovës, të partisë më e vjetër, më të organizuar, më të strukturuar dhe partisë së vetme që këtij vendi i dha formë, besim e shpresë se Republika jonë mundet dhe duhet të zhvillohet për t’u bërë e barabartë me të gjithë të tjerët.

Mbi të gjitha, kam mësuar shumë nga themeluesit e LDK’së, baballarët e kësaj Republike, njerëzit e librave, letrave e rezistencës, të cilët kohën e kthyen në interes të vendit, dijen ia dhanë popullit, durimin e kultivuan si vlerë, për tolerancë e jetë më të mirë”, ka thënë Haziri.

Ai shtoi se çdo gjeneratë ka cilësitë e veta, dijen e vet kulturën e vet dhe mund të japin rezultate. “Ne e vlerësojmë shumë gjeneratën e re, por ne, po ashtu, e vlerësojmë përvojën, rezistencën e qëndresën e gjeneratës së vjetër dhe gjeneratës së mesme të LDK’së, e cila, sidoqoftë, po e mban sot trajektoren e partisë”.

Sipas Hazirit, tri brezat e artë të LDK’së, ai i politikave të rezistencës, brezi i Republikës dhe brezi i Kosovës Europiane, duhet të vazhdojnë të kenë kohezion të plotë. Këta janë besim për Hazirin që ta kthej LDK’në aty ku e ka vendin, si partia e parë.

“Kësaj here, LDK doli keq. Rezultati i saj tregon për humbje besimi dhe këto duhet të jenë zgjedhje, jo për t’i larguar të tjerët, por për t’iu ofruar atyre, atyre që janë larguar dhe që janë treguar të pakënaqur.

Këto duhet të jenë zgjedhje, ku nuk eliminohen njerëzit, por bashkohen për t’u bërë më shumë, zgjedhje ku respektohet veprimtari, por i hapet dera të riut, zgjedhje ku gratë vendosin e burrat implementojnë, zgjedhje ku të rinjtë kërkojnë dhe burrat e gratë implementojnë.

LDK’së i duhet unitet për ta ruajtur këtë familje të madhe politike e cila është e vetmja shpresë për integrime euro-atlantike. Unë e falënderoj shumë për kontributin e madh kryetarin Isa Mustafa, ish-kryetarin Fatmir Sejdiu dhe ish kryetarët e Kuvendit, Nexhat Daci e Kolë Berisha, sikurse edhe mijëra veprimtarë e aktivistë që i qëndruan besnikë partisë në kohërat më të rënda”, ka thënë Haziri.

Tutje, ai shtoi se të rinjtë duhet të vazhdojnë të shkollohen, ta zgjedhin profesionin në studime për ta përcaktuar suksesin e jetës së tyre. Pra, qëllimi është që të rinjtë dhe të rejat të marrin rol udhëheqës në vendimmarrje.

Në klubin e politikbërjes së quajtur Bashkim Europian, nuk mund të hyjnë zhurmaxhinjtë, ata që bëjnë politika të këqija, ata që kanë problem me ligjin dhe ata që kanë problem me krimin e organizuar.

“Po vjen koha për ndryshim dhe ndryshimi nuk ka alternativë, do të ndodhë me rikthimin e madh të LDK’së si parti e parë. Ky rikthim i madh, nënkupton besim tek partnerët, shpresë tek popullata jonë dhe guxim e përgjegjësi për ta zhvilluar vendin tonë.  Në cilësinë e kandidatit të LDK’së më 14 mars, jap zotimin tim për vlerësim të drejtë, reformë të bazuar në meritë, konkurrencë dhe hapje për brezin europian të LDK’së. I falem veprimtarit të LDK’së, të gjithë atij rreshti të madh të kontribudhënësve të cilët këtë Republikë e themeluan si kompromis të dhimbshëm dhe të vetëm në Ballkan për t’i pushuar gjakrat e luftës. I falem njeriut që e udhëhoqi një popull dhe e shpëtoi nga një masakër dhe një varr kolektiv të planifikuar, por që në fund rezultoi me atë që besojmë dhe e themi – u lind për të shkaktuar procese të mëdha, por për të realizuar ëndrrën e shqiptarëve për liri, pavarësi e demokraci. I falem përjetë presidentit tonë historik, dr. Ibrahim Rugova”, ka thënë tutje Lutfi Haziri.

Ai shoti se LDK nuk i takon funksionarëve, por anëtarësisë së saj. Anëtarësia e LDK’së ka ditë me e ringrit si feniksin në vitin 1999 dhe kjo mund të bëhet edhe tani.

“14 marsin ta kthejmë në festë për demokraci të brendshme, ku një lider dhe lidership i ri do të arrinte me unitet ta kthej LDK’në aty ku e ka vendin”, ka përfunduar Haziri. /2LONLINE.com/

KOMENTE