Hasan Bunjaku, emër i madh i jetës kulturore e publike në Komunën e Gjilanit

Hasan Bunjaku, emër i madh i jetës kulturore e publike në Komunën e Gjilanit

Nënkryetari i Komunës së Gjilanit, Arbër Ismajli, në vazhdën e vizitave që po ua bënë personaliteteve të ndryshme të komunës së Gjilanit, sot ka vizituar doajenin e gazetarisë gjilanase, Hasan Bunjakun, kontributin e të cilit e ka vlerësuar lartë.

“Hasan Bunjaku, do të mbetet emër i madh i jetës kulturore e publike në Komunën e Gjilanit. Ky njeri do të jetoj gjatë në mendjen e shëndoshë të gjilanasve, si doajeni i gazetarisë, nga i cili u inspiruan shumë figura të mëdha publike”, ka thënë Ismajli, pas kësaj vizite.

Për më tepër ja postimi i plotë i nënkryetarit, Arbër Ismajli.

Të dashur qytetarë,

Ishte knaqësi dhe nder i veçantë, të takojë 76 vjeçarin, Hasan Bunjaku, gazetar i mirënjohur.

Hasan Bunjaku, me prejardhje është nga Komuna e Kamenicës. Ai erdhi në Gjilan në vitin 1949. Ai ka studiuar në Gjuhë e letërsi në SH.N.P të Prizrenit, si dhe, në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës. Përgjatë një kohe ishte një arsimtarë i denjë. Më pas, ishte gazetari i parë profesionist në Radio Gjilan.

Dikur ishte edhe si korrespodent në Rilindja. Në vitin 1968-70, inkuadrohet në Teatrim e Gjilanit, i cili ishte pjesë e aktrimit në tri shfaqje.

Më pas, edhe lektor gjuhësor, e më pas edhe zyrtar për zhvillimin e arteve në DKRS, në Komunën e Gjilanit.

Hasan Bunjaku, është autor i shumë poezive të botuara. Autor i Monografisë së Desivojcës, së bashku me Faik Shkodrën e Sadri Shkodrën. Ishte edhe përkthyes nga shqipja në sërbisht.

Në vitin 1992, bashkë me shokë, themeloi Shoqatën e Pavarur Kulturore, e më pas edhe manifestimin Kulturor “Flaka e Janarit”.

Dikur ishte edhe kryetar i këshillit Komunal për Kulturë dhe i Këshillit Komunal për Kulturë, Rini e Sport.

Të gjithë këtë biografi të pasur, z. Hasan Bunjaku, e ka bërë deri në vitin 1999, ndërsa, pas luftës ka marrë pjesë në ndonjë dramë, përshkak se ka qenë i sëmurë.

Hasan Bunjaku, do të mbetet emër i madh i jetës kulturore e publike në Komunën e Gjilanit. Ky njeri do të jetoj gjatë në mendjen e shëndoshë të gjilanasve, si doajeni i gazetarisë, nga i cili u inspiruan shumë figura të mëdha publike.

Nga ky njeri mësova se, të jesh gazetar profesional, do të thotë, ta mundosh vetën shumë, deri në arritjen e informacionit ose konkludimeve të dëshiruara.

Faleminderit për gjithçka!

#bashkeiadalim

KOMENTE