Hapet Panairi i dyzetenjë i Librit

Gjilan – (22LONLINE) – Në Gjilan është hapur Panairi i dyzetenjë i Librit,  i cili do  të qëndrojë i hapur për disa ditë e ku do të  ekspozohen botimet më të reja  të Shtëpive Botuese nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Lugina e Preshevës.

Në hapje të kësaj ngjarje të rëndësishme kulturore , Apostol Duko, në emër të botuesve ka thënë se në Gjilan vijnë me kënaqësi sepse këtu e prekin historinë  dhe ka kujtime të mira. Ai ka siguruar lexuesit në këtë panair se kanë sjellë librat më të ri të viteve të fundit të autorëve të ndryshme dhe pret që lexuesi  të mbetet i kënaqur.

Përndryshe, zyrtarisht Panairin e shpalli të hapur Veton Nevzadi, drejtor i Drejtorisë për Rini, Kulturë e Sport (DRKS),  i cili tha se  kjo ngjarje  shënon festë të librit në Gjilan dhe me vet faktin që po organizohet për të 41-tën herë me radhë  meriton të vlerësohet e nderohet. Ai ka bërë të ditur se përveç që lexuesi mund të gjej  botime të reja, në këtë panair do të ketë edhe ngjarje të tjera kulturore si promovime të librave.  

Në këtë kontekst u bë e ditur se sot do të bëhet  promovimi i librit  “Martirët shqiptarë gjatë viteve  1846-1848”, të autorit Gjergj Gjergji – Gashi. E ku di të referojnë Isak Ahmeti, Nuhi  Ismajli e Sarë Gjergji.

Përndryshe edhe ditëve tjera do të ketë promovime tjera.  /2lonline/

KOMENTE