Greta Thunberg nominohet për Çmimin Nobel për Paqe

Greta Thunberg nominohet për Çmimin Nobel për Paqe

17-vjeçarja, aktivistja për klimë “ka punuar shumë për t’ia hapur politikanëve sytë për krizën e klimës”, thanë dy ligjvënës suedezë të cilët e dominuan atë.

Greta Thunberg është nominuar për nderin prestigjioz nga dy ligjvënësit suedez, pas humbjes së çmimit vitin e kaluar, raporton Associated Press.

Jens Holm dhe Hakan Svenneling, nga Partia e Majtë e Suedisë, thanë se adoleshentja ka punuar shumë për ti bërë politikanët ti hapin sytë nga kriza e klimës.

Nominimet për Cmimin Nobel të Paqes 2020, ishin për shkak të 1 shkurtit, por fituesi nuk do shpallet deri në vjeshtë

KOMENTE