Gjumi sipas moshës që keni, ja sa orë pushim ju duhen

Gjumi sipas moshës që keni, ja sa orë pushim ju duhen

Nuk ka asgjë më të mirë se të shkosh në shtrat pas një ditë të gjatë e të vështirë pune.

Gjumi i rehatshëm është shumë i rëndësishëm për pushimin e trupit, stabilitetin gjate dites, ushqyerjen e mire dhe nje jete me te lumtur.

Por, ja sa duhet të flini sipas moshës që keni:

0-3 muaj: 14-17 orë

4-11 muaj: 12-15 orë

1-2 vjet: 11-14 orë

3-5 vjet: 10-13 orë

6-13 vjet: 9-11 orë

14-17 vjet: 8-10 orë

18-25 vjet: 7-9 orë

26-64 vjet: 7-9 orë

65+ vjet: 7-8 orë

KOMENTE