Gjethet e fikut me veti shëruese, largon këto komplikime

Gjethet e fikut me veti shëruese, largon këto komplikime

Në antikitet gjethet e fikut përdoreshin si ilaç për shumë patologji, duke sjellë rezultate që sot duken të pabesueshme.

Gjethet e fikut përdoreshin për të bërë gargarë me ujë të ngrohtë kundër dhimbjeve të dhëmbit. Po ashtu pirja e çajit të gjetheve të fikut lufton kollën, tensionin e lartë, rregullon çekuilibrin hormonal dhe mban në nivelin e duhur yndyrat.

Jo vetëm kaq por gjethet e fikut rregullojnë qelizat e dëmtuara si dhe parandalojnë problemet me muskujt.

Po ashtu çaji i gjetheve të fikut redukton sasinë e insulinës, duke iu ardhur në ndihmë personave që vuajnë nga diabeti.

KOMENTE