Gjermania po rritet, numër rekord i popullësisë

Gjermania po rritet, numër rekord i popullësisë

Numri i popullsisë në Gjermani ka arritur në 83 milionë deri në fund të vitit të kaluar, ka njoftuar Zyra Federale e Statistikave të këtij shteti.

Kjo shifër tregon për një rritje prej 200,000 personave në krahasim me vitin 2017, ka thënë kjo Zyrë më 25 janar.

Të dhënat njëherësh përbëjnë një rritje të re prej kohës së bashkimit të Gjermanisë, dhe është thënë që migrimi ka ndikuar në këtë rritje.

 

KOMENTE