Gjermania përkrah fermerët, këmbanat mund të vazhdojnë!

Gjermania përkrah fermerët, këmbanat mund të vazhdojnë!

Kambanat mund të vazhdojnë të praktikohen në një fermë në Bavari përkundër ankesave të gjata të fqinjëve.

Ky vendim u mor pas padisë që u bë disa vite më parë nga një çift, të cilët i shqetësonte zhurma. Këta të fundit kanë vendosur që ta apelojnë vendimin.

Një politikan bavarez kryesues, Ilse Aigner, tha: “lopa – me zilet e saj – është pjesë e mënyrës sonë rurale të jetës”.

Çifti, po ashtu kundërshton erën e keqe të plehut organik dhe insektet shoqëruese. Në gjykatë avokati i çiftit solli si provë regjistrimin e zhurmës së ziles, por kjo nuk ishte bindëse për gjyqtarët.

KOMENTE