Gjendet e ngordhur breshka 100 vjeçare në Vlorë

Gjendet e ngordhur breshka 100 vjeçare në Vlorë

Nje breshke e llojit “caretta careta” eshte gjetur e ngordhur mengjesin e sotem ne plazhin e Zvernecit në Vlorë. Breshka me nje gjatesi 145 cm është me e madhja e gjetur në këtë zonë.

Ajo vjen nga ujerat e Mesdheut dhe llogaritet te jete afro 100 vjecare. Nuk dihet nese ngordhja i ka ardhur natyralisht apo për shkaqe të tjera.

Biologu Simo Ribaj beri bidokumentimin e breshkes.

KOMENTE