Frutat që ndihmojnë balancimin e kolesterolit

Frutat që ndihmojnë balancimin e kolesterolit

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, në vitin 2016 sëmundjet më vdekjeprurëse u cilësuan ato kardiovaskularet. Megjithëse, kolesteroli i keq efektet mund t’i japë në forma të ndryshme, zemra është ajo që prek më shumë.

Si shumë sëmundje të tjera kronike që lidhen ngushtë me dietën e përditshme dhe ushqimin, edhe për uljen e kolesterolit duhet të filloni po nga këtu.

Ushqimet e duhura mund të bëjnë vërtetë diferencën në shëndetin e mirë të të gjithë organizmit.

Avokado

Avokadot janë shumë të rekomanduara për pacientët të cilët vuajnë nga presioni i lartë i gjakut.

Kjo pasi janë një burim shumë i mirë vitaminash dhe antioksidantësh të rëndësishëm.

Këtu përfshihet vitamina K, C, B5, B6, E dhe yndyrna të shëndetshme të cilat parandalojnë rrezikun e ishemisë dhe ndihmojnë zemrën.

Domatet

Shumë të shijshme dhe të përdorshme, domatet janë të pasura me vitaminë A, B, K dhe C të cilat ndikojnë drejtpërdrejtë tek shëndeti i syve dhe zemrës.

Domatet janë të pasura me kalium, prandaj ndihmojnë në uljen e kolesterolit të keq dhe në shëndetin e zemrës.

Mollët

Vlerat e mollëve për organizmin fillojnë që nga lëkura e mirë, tretja e deri tek zemra dhe balancimi i niveleve të kolesterolit.

Duke qënë e pasur me fibra është edhe një antoksidant shumë i mirë.

Kjo do të thotë më pas kolesterol të keq në trup.

Kështu vetëm me një mollë në ditë do të mund të evitoni prekjen nga arterioskleroza dhe një sërë sëmundjesh të tjera kardiovaskulare.

Agrumet

Të gjithë frutat që futen tek agrumet  duke përfshirë edhe limonin e qitron, janë të mrekullueshme për shëndetin e zemrës.

Megjithëse jashtë kësaj familje në këtë listë mund të përfshini edhe rrushin si një mënyrë për të mbajtur larg sëmundjet.

Të gjitha këto fruta janë të pasura me falavonoide të cilat njihen për cilësitë e tyre në shëndetin e zemrës.

KOMENTE