FMN rikonfirmon mbështetjen për projektet zhvillimore në Kosovë

FMN rikonfirmon mbështetjen për projektet zhvillimore në Kosovë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) do të vazhdojë të përkrah projektet zhvillimore në Kosovë, ka deklaruar Shefi i Misionit të FMN-së në Kosovë, Ruud Vermeulen, në takimin që zhvilloi sot me Ministrin e Zhvillimit Ekonomik, Vladrin Lluka.

Ministri Lluka informoi drejtuesit e FMN-së me orientimet e MZHE gjatë këtij mandati, me ç’rast ritheksoi se energjia, respektivisht siguria e furnizimit dhe projektet rajonale të energjisë do të jenë ndër prioritetet kryesore.

Kreu i MZHE-së dhe shefi i Misionit të FMN-së diskutuan edhe për ecurinë e projektit të TC Kosova e Re, duke vlerësuar se realizimi i tij do të ndikonte direkt në stabilitetin e furnizimit me energji, hapjen e vendeve të punës, respektivisht zhvillimin ekonomik të vendit.

Ministri Lluka ka falënderuar FMN për mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë Kosovës, duke renditur atë ndër partnerët kryesorë financiar ndërkombëtarë të Qeverisë së Kosovës.

KOMENTE