Filmi ‘Parasite’ fitues i Oscar, hyn në histori të ceremonisë botërore të filmit

Filmi ‘Parasite’ fitues i Oscar, hyn në histori të ceremonisë botërore të filmit

Filmi koreano-jugor,  ‘Parasite’,  ka arritur të fitojë Oscar-in për filmin më të mirë 2019 duke u bërë kështu filmi i parë që nuk është në gjuhën angleze, por që e merr çmimin kryesor.

Në 92 vite të historisë së ceremonisë së ndarjeve të çmimeve ‘Oscar’, filmi ‘Parasite’ bëhet filmi i parë që nuk është në gjuhën angleze dhe që e fiton ‘Best Picture’.

Ndërsa në total u shperblye me 4 çmime Oscars:

-Skenari më i mirë origjinal

-Filmi i huaj më i mirë

-Regjisori më i mirë

-Filmi më i mirë (Best Picture)

KOMENTE