Filluan punimet në zgjerimin e rrugës “Kongresi i Manastirit” në Viti

Filluan punimet në zgjerimin e rrugës “Kongresi i Manastirit” në Viti

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti, me bashkëpunëtorë ka parë nga afër ecurinë e punimeve që kanë nisur përgjatë rrugës “Kongresi i Manastrit” në qytetin e Vitisë.

Sipas këtij projekti parashihet të bëhet zgjerimi i rrugës duke futur përroskën në kanal të betonit.

Gjithashtu do të krijohen edhe hapësira për parkim të mjeteve motorike, trotuare dhe ndriçim publik për lëvizjen e lirë dhe të sigurte të qytetarëve.

Në kuadër të këtij projekti bëhet edhe lidhja e segmenteve të rrugëve “Kongresi i Manastiri” me rrugën “Adem Jashari” në qytetin e Vitisë.

Përndryshe projekti është bashkëfinancim i Ministrisë së Pushtetit Lokal të Republikës së Kosovës me komunën e Vitisë dhe punimet në të pritet të zgjasin edhe në vitin në vijim.

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti potencoi se ky projekt është shumë i rëndësishëm për qytetin e Vitisë, sepse ajo krijon më shumë hapësirë për pjesëmarrësit në komunikacion.

Ai shtoi se projekti është edhe në përputhje me Planin e Mobilitetit Urban të Komunës së Vitisë që është i aprovuar edhe në Kuvendin Komunal.  /2LONLINE.com/

KOMENTE