Fëmijët e nënave që punojnë janë më të suksesshëm!

Fëmijët e nënave që punojnë janë më të suksesshëm!

Me ngurrim ne largohemi nga shtëpia çdo ditë me fajin e të mos qenit një nënë e mirë, por sipas hulumtimit efektet mbi rritjen e fëmijëve janë të mëdha, por asgjë nuk është negative.

Sondazhi i kryer nga studiuesit amerikanë dhe anglezë u përqendrua në një grup prej 100,000 burra dhe gra nga 29 vende të ndryshme. Qëllimi ishte të përcaktoheshin pasojat për zhvillimin e pasardhësve tek të cilët punonin si nëna ashtu edhe babai.

Rezultatet treguan se fëmijët e grave të punës kishin pozita më të mira profesionale, kushte më të mira pagimi dhe një përqindje më të lartë të koordinimit ose rolit të menaxhimit. Sa i përket incidencës së punës mashkullore, të dhënat nuk zbuluan ndonjë dallim të veçantë.

Në thelb, në familjet me nënat në punë, fëmijët dolën më autonomë dhe të pavarur, duke marrë përgjegjësi dhe përfshirje më të madhe në menaxhimin e punëve shtëpiake të përditshme. Ky “trajnim” e lejoi atë të bëhej më i pjekur dhe të kishte ide të qarta kur të bëheshin të rritur.

KOMENTE