EVSB mbajti takim me përfaqësues të këshillave të fshatrave dhe të policisë

EVSB mbajti takim me përfaqësues të këshillave të fshatrave dhe të policisë

Ekipit Veprues për Siguri në Bashkësi (EVSB), të premten ka mbajtur një takim me përfaqësues të Policisë së Kosovës dhe përfaqësuesit e fshatrave komunës së Vitisë.

Gjatë këtij takimi është folur për çështje të ndryshme si identifikimi i familjeve që janë në konflikte të hapura (hasmëri),apo edhe i personave të ngujuar nga rastet e tilla.

Gjithashtu është diskutuar edhe për braktisjen e shkollimit nga nxënësit dhe mos vijimi i rregullt i mësimit. Toger Bulent Zenuni, nga Stacioni Policor në Viti, ndër tjerash duke folur mbi konfliktet e hapura bëri me dije se Policia e Kosovës ka një plan strategjik që të identifikojë problemet nëpër fshatra.

Ai shtoj se dukuritë e tilla janë shqetësuese dhe ka raste kur ato përfundojnë me fatalitet. Kurse për çështjen e braktisjes së mësimit nga nxënësit ka folur Imri Emërllahu, Koordinator i EVSB-së, i cili renditi disa faktor që sipas tij shtyjnë nxënësit në këtë fenomen si: problemet familjare, varfëria, migrimi etj.

Gjatë këtij takimi u identifikuan edhe disa raste të konflikteve të hapura në fshatrat e kësaj komune. Në fund të këtij takimi u dhanë edhe disa rekomandime se si mund të ndikohet pozitivisht në uljen e këtyre dy fenomeneve.

KOMENTE