Euro Abi fitues i turneut të futbollit “2 Korriku” në Beguncë

Euro Abi fitues i turneut të futbollit “2 Korriku” në Beguncë

Në Beguncë është përmbyllur sonte Manifestimi tradicional “2 Korriku”, me një varg aktivitetesh kulturore e sportive.

Ky Manifestim që organizohet nën përkujdesjen e Komunës së Vitisë, respektivisht Drejtorisë për Kulturë Rini e Sport, për ditë të tëra ka grumbulluar ekipe të ndryshme futbollistike anë e mban Kosovës dhe më gjerë.

Me këtë rast, është shënuar 28 vjetori i shpalljes së Deklaratës Kushtetuese, ku në manifestimin qendror ishin të pranishëm edhe ish delegatë të Kuvendit të atëhershëm të Kosovës.

Ish delegatja e atëhershme Feride Hyseni, në fjalën e rastit ka rikujtuar përkushtimin dhe kontributin e delegatëve me 2 korrik, si një përpjekje e vazhdueshme për shtet formim.

Ndërsa kryetari I komunës së Vitisë Sokol Haliti, ka theksuar se turneu për 2 Korrikun, po hyn në decenien e tretë të zhvillimit dhe si i tillë në vazhdimësi është rritë dhe ka mbërri cilësi e kualitet.

Për këtë zhvillim të mbarë të kësaj ngjarje sportive, kryetari Haliti ka falënderuar gjithë mekanizmat e organizimit, ne veçanti këshillin organizativ të fshatit Beguncë dhe Drejtorinë për Kulturë, Rini e Sport.

Përmbyllja e manifestimit sportive të “2 Korrikut”, është karakterizuar me disa valle të Ansamblit “Kemajl Azizi”, dhe nxënësve të shkollave fillore. Me një performancë të shkëlqyeshme që u mirëprit nga shikuesit ishte paraqitja e gjimnasteve të reja të Klubit të Gjimnastikës “Halil Alidemaj”, kurse ngjarja më kulmore e kësaj mbrëmje ishte ndeshja finale futbollistike mes ekipit Euro Abi- Droba që përfundoi me rezultat 4:2.

KOMENTE