Eleminojeni stresin me vetëm 20 minuta qëndrim në natyrë

Eleminojeni stresin me vetëm 20 minuta qëndrim në natyrë

Studimi, i kompletuar nga studiuesit e Universitetit të Michiganit, MaryCarol Hunter, Brenda Gillespie dhe Sophie Yu-pu Chen solli nje rezultat interesant.

U konkludua që një ecje 20 deri 30 minuta, ulja apo kompeltimi i aktiviteteve fizike jashtë në natyrë, mund të reduktojë problemet me shëndet sikur stresi kronik, presioni i gjakut, kolestreoli, sëmundjet e zemrës dhe pesha.

Rreth 44 njerëz participuan në studimin tetë javorë, dhe kishin një eksperiencë në natyrë tre herë në javë. Hunter tha se pjesëmarrësve u lejohet të vendosin se çfarë të bëjnë dhe ku të shkojnë të jenë në harmoni me natyrën.

Ajo, Chen dhe Gillespie përfunduan se 20 minuta ishin të mjaftueshme, sepse statistikat treguan një ulje graduale të stresit.

KOMENTE