E qara ndihmon në humbje peshe

E qara ndihmon në humbje peshe

Emocionet mund të shihen si një mënyrë për të humbur peshën e tepërt dhe të gjitha ato litra lot, mund të bëhen të dobishëm.

Është e vërtetë që kortizoli, një hormon që prodhohet nga trupi ynë në situata stresuese, lidhet me obezitetin, por është një karakteristikë e botës bashkëkohore.

Shumë prej nesh e dinë se ky hormon na ndihmon të luftojmë çdo gjë që është shqetësuese ose stresuese, duke na siguruar energji.

Tani, shkencëtarët kanë zbuluar se lotët emocionalë përmbajnë hormone: prolactin, leu-enkephalin dhe adrenocorticotropin (i quajtur edhe ACTH). Të gjitha këto hormone prodhohen kur jemi nën presion.

Ajo që ndodh është se kur ne nuk i ndrydhim emocionet tona dhe qajmë, këto hormone lirohen dhe niveli i kortizolit tonë është zvogëluar.

KOMENTE