Dy banane në ditë për organizëm të fortë dhe të shëndetshëm

Dy banane në ditë për organizëm të fortë dhe të shëndetshëm

Tashmë e dini që bananet janë një ushqim tepër i shëndetshëm. Ato janë të mbushura me kalium, fibra, vitaminë C dhe B6, ndër ushqyesit e tjerë.

Edhe përqendrimi relativisht i lartë i sheqerit (rreth 14 g për banane) zbutet nga fibra, e cila zvogëlon normën me të cilën sheqeri godet në rrjedhën tuaj të gjakut.

Ushqimi i një diete të pasur me fruta dhe perime është treguar se zvogëlon rrezikun e shumë sëmundjeve të frikshme, duke përfshirë kancerin, sëmundjet e zemrës dhe diabetin.

Dy banane, rrisin nivelin tuaj të përditshëm të kaliumit

Kaliumi luan disa role vitale në trupin tonë. Përdoret nga çdo qelizë që ju keni për të gjeneruar ngarkesën e nevojshme për proceset e jetës. Kaliumi gjithashtu është i përfshirë në rregullimin e presionit të gjakut, qëndrueshmërinë e rrahjeve të zemrës suaj dhe nxitjen e lëshimit të insulinës. Në partneritet me natriumin, kaliumi gjithashtu punon për të kontrolluar nivelet e lëngjeve në trupin tuaj. Pavarësisht rëndësisë së saj, shumë prej nesh nuk marrin mjaft kalium çdo ditë.

KOMENTE