Drejtori i Përgjithshëm i PK-së, Rashit Qalaj takon gjeneralin e KFOR-it, Salvatore Cuoci

Drejtori i Përgjithshëm i PK-së, Rashit Qalaj takon gjeneralin e KFOR-it, Salvatore Cuoci

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës (PK-së) z. Rashit Qalaj, i shoqëruar nga stafi i lartë i tij, ka pritur në takim zyrtar gjeneralin e KFOR-it z. Salvatore Cuoci.

Drejtori QALAJ në shenjë mirënjohje për bashkëpunimin e ndërsjellët, e falënderoi gjeneral Salvatore CUOCI për vizitën e tij, dhe njëkohësisht e njoftoi për angazhimet e PK-së dhe synimet drejt përmbushjes së detyrave dhe obligimeve të saja ligjore, në të mirë të sigurisë dhe rendit në Republikën e Kosovës.

Policia e Kosovës ka kapacitete profesionale dhe është e përgatitur që të ofrojë siguri, të luftojë kundër krimit të organizuar, krimit trans kufitar, si dhe të bashkëpunojë ngushtë me të gjitha institucionet relevante vendore dhe ndërkombëtare, dhe si rezultat i nevojës së angazhimit, bashkëpunimit dhe inkuadrimit të Policisë së Kosovës në mekanizma ndërkombëtarë.

U veçua se Policia e Kosovës ka bashkëpunim të mirë me autoritet e KFOR-it, bashkëpunim ky i cili ka treguar rezultate pozitive në fusha të ndryshme, duke përfshirë edhe sukseset në patrullimet e përbashkëta, kryesisht në brezin kufitar.

Gjatë takimit u zotua për bashkëpunim të ndërsjellë edhe në të ardhmen, duke përfshirë edhe shkëmbimin e përvojave dhe trajnimeve fushore, me qëllim të avancimit të mëtejmë të të dy institucioneve, e që kanë synime të përbashkëta në sigurinë e vendit dhe qytetarëve.

KOMENTE