Dr.Jusuf Ismaili, modeli që duhet ndjekur nga gjeneratat e reja

Dr.Jusuf Ismaili, modeli që duhet ndjekur nga gjeneratat e reja

83 vite më parë lindi doktori i parë i stomatologjisë në Anamoravë si dhe njëri ndër themeluesit e shkollës së infermierisë në Gjilan.

Nga: Fitim Guda

I shkolluar në kushte të vështira por kurrë nuk i’u zbehë dëshira për të arritur objektivat e tija!

I brumosur me ide përparimtare, mendja e tij ishte e harlisur pas idesë për prekjen e majave të  diturisë. Kurrë nuk rreshti së punuari për kauzën e tij.

Me shokët e tij të kohës, vendosi themelet e mjekësisë gjilanase.

Sot në ditëlindjen e 83-të të doktorit, përulemi deri në pafundësi ndaj veprës të të gjithë atyre që në rrethanat e dhëna, me aq ndershmëri i shërbyen këtij vendi!

Doktor Jusuf Ismaili edhe sot mbetet i tillë, plotë elan për jete, i dashur për të gjithë si dhe shumë njerëzor ndaj të gjithëve!

Të paçim me shëndet të mirë, e jetë të gjatë Dr.Jusuf!

KOMENTE