Diskutohet për menaxhimin e situatës aktuale me pandeminë COVID-19

Diskutohet për menaxhimin e situatës aktuale me pandeminë COVID-19

Ministri i Punëve të Brendshme, njëherësh koordinator i Grupit Ndër- Institucional për Menaxhimin e Incidenteve (GNMI), z. Agim Veliu, ka mbajtur takimin e radhës me përfaqësues të grupit, ku diskutuan rreth menaxhimit të situatës aktuale me pandeminë COVID-19.

Koordinator i këtij Grupi, z. Agim Veliu theksoi se e kemi për obligim vendosjen e masave adekuate që janë në proporcion me situatën aktuale, por gjithmonë duke pasur parasysh edhe aspektin dhe qëndrueshmërinë ekonomike.

Ai tha se në mbledhjen e 18-të të Qeverisë së Republikës së Kosovës, Kryeministri Hoti ka kërkuar që të aktivizohet në tërësi Plani i Reagimit Kombëtar.

“Me lejoni të theksoj se Ministria e Punëve te Brendshme ka potencial dhe kapacitete si njerëzore por edhe logjistike për të menaxhuar dhe zbatuar në përpikëmëri këtë plan, duke u bazuar në kapacitetet dhe përvojën që ka si në Policinë e Kosovës dhe me Agjencinë për Menaxhimin e Emergjencave”, theksoi Ministri Veliu.

Ministri Veliu theksoi rëndësinë e vendimmarrjes që ka ky grup dhe kërkoi që të bëhet lista e prioriteteve me nevojat urgjente, në mënyrë që të merren vendimet e duhura për të menaxhuar sa më mirë këtë situatë.

Në këtë takim Ministri i Shëndetësisë bëri një rezyme të përgjithshme sa i përket menaxhimit të situatës në aspektin shëndetësor, ku theksoi se gjendja është shumë serioze, me shifra të larta të qytetarëve që po vazhdojnë të infektohen dhe shifra të larta të qytetarëve që po e humbin jetën.

Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, theksoi sfidat me të cilat po ballafaqohet policia gjatë zbatimeve të vendimeve të Qeverisë së Kosovës. Ai tha se nga aspekti i përgjithshëm i sigurisë gjendja është e qetë dhe stabile.

Në këtë takim u vendos që të rriten kapacitet e Qendrës Operative të MPB-së edhe me institucione dhe akter të tjerë, të vihen në funksion me kapacitet të plotë të gjitha shtabet emergjente lokale dhe nga sot të gjitha shtabet komunale, shtabet për menaxhimin e krizave, qendra rajonale etj, do të subkoordinohen me Qendrën Operative të MPB-së.

Në fund u morr vendim që të bëhet lista e nevojave urgjente dhe ato që janë në kompetencë të këtij grupi, në mënyrë që shumë shpejtë të mbahet mbledhja e radhës dhe të merren vendimet për kërkesat që janë të domosdoshme në funksion të menaxhimit të kësaj situate.

KOMENTE