“Diana e pistë” nga Michael Jackson

“Diana e pistë” nga Michael Jackson

Me siguri këtë këngë e kanë dëgju ‘krejt’. Michael Jackson na e ka lënë një trashëgimi komponimesh e këngësh të nivelit të lartë.

Ridvan Bunjaku

Pasioni i tij vërehet në secilën këngë, në secilin spot, madje në secilin takt të këngës.

Kënga i referohet atyre që quhen groupie, admiruesve që duan të flenë me performuesit e grupit. Ajo fillon me tinguj jashtëtokësorë dhe me publik koncerti në sfond:

Oh jo . . .

Oh jo . . .

Oh jo . . .

Kurrë nuk do të ma mbushësh mendjen të rri

Prandaj hiqmu qafe

Ta di secilën lëvizje

Pra a po më lë rehat

Kam qenë këtu hera tjera

Por isha tepër i verbër të shoh

Se ti e josh çdo mashkull

Kësaj radhe nuk do të më joshësh mua

Ajo thotë “Në rregull

Hej loçkoman, bëj ç’të duash

I kam gjërat që i do

Jam ajo që të duhet”

Më shikoi drejt në sy

Po më prek që t’ia nisim

Thotë se s’ka kthim prapa

Më kurthoi në zemrën e vet

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë

Më lër rehat!

Oh jo . . .

Oh jo . . .

Oh jo . . .

Asaj i pëlqejnë djemtë në bend

E di se kur vijnë në qytet

Admiruese e secilit muzikant

Pasi të bie perdja

I pret te dyert e prapaskenës

Ata që kanë prestigj

Që premtojnë pasuri e famë

Një jetë kaq të pabrenga

Ajo thotë “Në rregull

Hej loçkoman, bëj ç’të duash

Do të jem lodra jote e dashur e natës

Do të jem budallica që mund ta tallësh

Dhe nuk më intereson se ç’thua

Dua të shkojmë tepër larg

Do të jem gjithçka e jotja

Nëse më bën yll”

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë . . .

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë . . .

Këtu kënga ‘nxehet’ me një solo të pakursyer me kitarë në sfond:

Diana!

Diana!

Diana e pistë!

Është Dia . . . Aa . . . A . . .

Mos ia nxirr fundin!

Kënga kthehet në qetësinë e fillimit. Disa harqe mëshiruese megjithatë e rrisin pak dramaticitetin. Këngëtari qan duke vuajtur.

Ajo tha “M’duhet t’shkoj n’shtëpi

se jam vërtet e lodhur, e di

Por urrej të fle vetëm

Pse s’po vjen me mua”

Thashë “E kam të dashurën në shtëpi

Me siguri është e shqetësuar sonte

Nuk kam thirrë në telefon t’i them se jam mirë”

Diana m’u afrua

Tha “Sonte jam e tëra e jotja”

N’atë vrapova te telefoni

Duke thënë “E dashur jam mirë”

Thashë “por çile derën

se e harrova çelësin”

Ajo tha “Ai nuk po kthehet

se po fle me mua”

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë, jo

Diana e pistë . . .

Kënga nxehet edhe më shumë duke mbaruar me solo, tinguj të tjerë ‘jashtëtokësorë’, thirrje ‘Diana’ etj.:

Mos ia nxirr fundin!

Mos ia nxirr fundin!

Mos ia nxirr fundin!

Mos ia nxirr fundin…!

 

video: Dirty Diana

[pro_ad_display_adzone id=35749]

KOMENTE