Vendet e para që e kanë njohur Kosovën shtet

Vendet e para që e kanë njohur Kosovën shtet

Dhjetë vite më parë ndodhi pavarësia e Kosovës. Menjëherë pas shpalljes së pavarësisë më 17 shkurt 2008 filluan njohjet e para të shtetëve anekëndë botës.

Ndër vendet e para që e kanë njohur Kosovën shtet shte edhe Franca, një aleat dhe vend miqësor i Kosovës. Mirëpo, vendi i parë që na njohu si shtet të pavarur ishte Kosta Rika, shkruan Express.

Këto janë 10 vendet që kanë njohur Kosovën shtet të pavarur që nga dita kur u shpall, 17 shkurt 2008:

Kosta Rika

SHBA

Franca

Afganistani

Shqipëria

Turqia

Mbretëria e Bashkuar

Australia

Senegali

Gjermania

Burimi: RTK

KOMENTE