Dhembja e gjurit ndikohet nga ushqimi, mos i konsumoni këto produkte

Dhembja e gjurit ndikohet nga ushqimi, mos i konsumoni këto produkte

Dhembja e gjunjve mund të na ndërpresë nga detyrat e përditshme, duke na e bërë më të vështirë të lëvizim. Kryesisht, dhimbja e gjunjëve shkaktohet nga artriti.

Kjo dhembje mund të ndryshojë, mund të bëhet nga akute në kronike, nga e lehtë në të rëndë.

Gjithashtu, dhembja mund të nxitet nga lloje të caktuara të ushqimeve, ndërsa disa prej tyre mund ta qetësojnë atë.

Më poshtë janë 8 llojet e ushqimeve që duhet të shmangni nëse përjetoni dhembje të gjunjëve:

  1. Mishi i kuq
  2. Sheqeri
  3. Birra
  4. Vezët
  5. Drithëra dhe miell të rafinuar
  6. Produktet e qumështit
  7. Proteinat e hirrës
  8. Kripa e rafinuar.

KOMENTE