Deputeti Ismajl Kurteshi po qëndron në Bursa të Turqisë

Deputeti Ismajl Kurteshi po qëndron në Bursa të Turqisë

Deputeti i Kuvendit te Republikës, njëherit përfaqësues në Komisionin e Përgjithshëm të Asamblesë Parlamentare te PBEJL-së, për Zhvillim Social, Arsim, Hulumtim dhe Shkencë, Ismajl Kurteshi, po merr pjesë në takimet e rregullta të këtij Komisioni, të cilat janë organizuar nga Kuvendi i Madh Kombëtar i Turqisë, e që po mbahen në Stamboll dhe Bursa të Turqisë .

Punimet do të zhvillohen sot dhe nesër (21-22 prill 2017). Raportues për Komisionin është delegacioni i Turqisë.

Deputeti Kurteshi ne fjalën e tij theksoi problemin e mos zbatimit të njohjes se diplomave të Universiteteve të Kosovës nga ana e Serbisë, edhe përkundër nënshkrimit të marrëveshjes në Bruksel ne mes Prishtinës e Beogradit për njohje të diplomave.

Ai theksoi problemin e studentëve të Preshevës e Bujanocit të cilët studiojnë në Kosovë, të cilëve nuk u njihen diplomat në Serbi.

Nga të gjitha delegacionet, në veçanti nga delegacioni i Beogradit , z. Kurteshi kërkoi që të shtyjnë përpara zgjedhjen e këtij problemi të rëndësishëm- të impelentimit të marrëveshjes e kjo do të ishte kontribut i drejtpërdrejtë i bashkëpunimit regjional, për të cilin është thirrur edhe ky takim.

 

[pro_ad_display_adzone id=35749]

KOMENTE