Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut moment politik dhe historik që na bashkoi në rrugën e pavarësisë

Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut moment politik dhe historik që na bashkoi në rrugën e pavarësisë

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka vlerësuar se Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut 1990 është moment i paharrueshëm politik dhe historik, që na bashkoi në rrugën e pavarësisë.

Postimi i tij i plotë në facebook:

“Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut 1990 është moment i paharrueshëm politik dhe historik, që na bashkoi në rrugën e pavarësisë. Si akt politiko-juridik ishte shprehje e vullnetit dhe aspiratave të popullit tonë për liri, demokraci dhe pavarësi, të cilat i institucionalizuam pas një procesi të gjatë me shumë sakrifica. Mirënjohje të gjithë atyre që pandalshëm punuan për ta bërë Kosovën shtet të pavarur dhe sovran. HTH”

KOMENTE