Deklarata Kushtetuese e 2 Korrikut akt konstitucional për realizimin e aspiratave të popullit tonë për shtetësi

Deklarata Kushtetuese e 2 Korrikut akt konstitucional për realizimin e aspiratave të popullit tonë për shtetësi

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka shkruar në profilin e tij në facebook, se u bënë 28 vjet nga shpallja e Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut 1990, e cila ishte një akt konstitucional për realizimin e aspiratave të popullit tonë për shtetësinë e Kosovës.

Ja postimi i plotë i Thaçit

Sot u bënë 28 vjet nga shpallja e Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut 1990, e cila ishte një akt konstitucional për realizimin e aspiratave të popullit tonë për shtetësinë e Kosovës. Delegatët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës, me guxim, maturi dhe pjekuri politike e artikuluan vullnetin e qytetarëve, i cili çoi drejt lirisë dhe pavarësisë së Kosovës. Pas shumë zhvillimeve historike, Kosova më në fund realizoi projekte të mëdha politike: çlirimin, tranzicionin dhe pavarësinë. HTH

KOMENTE