Dardha mban nën kontroll kolesterolin

Dardha është një prej frutave shumë të rëndësishme për organizmin tonë. Është e përbërë në masën 84 % nga uji dhe në masën 16% nga proteinat, sheqeri, karbohidrate, fosfori dhe magnezi. Vitaminat kryesore që përmban kjo pemë janë A, disa të grupit B, përveç vitaminave C, D, K dhe J.

Një ndër vetitë kryesore të dardhës është se mban nën kontroll kolesterolin, duke e larguar kolesterolin e keq nëpërmjet jashtëqitjeve.

Tek dardha gjendet një lloj fibre, e njohur si lignina, e cila shton praninë e ujit i cili lehtëson jashtëqitjen. Për këtë arsye dardha është shumë e mirë për gjithë ata që kanë probleme me jashtëqitjen. Gjithashtu dardha favorizon edhe procesin e tretjes.

Ajo po ashtu është dëshmuar edhe si parandaluese e gripit dhe ftohjes që janë të pranishme këtë sezon.

KOMENTE