Çfarë ka të përbashkët qumështi me fiqtë?

Ndoshta fryti i fikut ju sjell në mendje sheqerin dhe ëmbëlsinë, por a e dini se ai përmban me shumicë një element tepër të nevojshëm për trupin e njeriut, kalciumin. Nëse nuk ju pëlqen bulmeti, atëherë mënyra më e mirë për të zëvendësuar kalciumin që merret përmes tij, është të konsumoni një ushqim tjetër me po të njëjtën përmbajtje.

Kalciumi njihet si ndërtuesi më i mirë i kockave, ashtu sikurse njihet për efikasitetin që ka në energjinë trupore dhe atë mendore. Studimet kanë treguar se ata persona që kanë marrë vlerat e mjaftueshme të kalciumit janë më pak të rrezikuar nga kanceri në gjoks apo tensioni i lartë i gjakut.

Në po ju sjellim një fakt tashmë të vërtetuar, atë që fiqtë përmbajnë kalcium. Madje fiqtë e tharë përmbajnë pa aq kalcium sa e njëjta sasi e qumështit. Por duhet të bëni kujdes, mos e teproni me këtë fryt pasi sheqeri i tij, bën të vetën.

KOMENTE