Çfarë dëmton trurin e fëmijës

Qendrimi para televizorit dëmton strukturën e trurit tek fëmijët duke rezultuar në IQ më të ulët. Disa prindër i lënë me orë të tëra fëmijët para tëlevizorit duke menduar se janë mirë dhe në të njëjtën kohë marrin informacione të ndryshme por në fakt qendrimi para televizorit dëmton shikimin dhe ul inteligjencën e fëmijëve.

Qindra fëmijë janë përfishë në një studim japonez rreth trurit. Fëmijët janë ndjekur në mënyrë të barabartë mes djemve dhe vajzave nga mosha 5 deri 18, të cilët mesatarisht shpenzuan rreth dy deri në katër orë në ditë para televizorit.

Studiuesit konfirmuan efektet negative në analizat ndër-sektoriale dhe gjatësore në koeficientin e inteligjencës (IQ verbal) tek ata që shikojnë TV.

KOMENTE