Buka më e përshtatshme për diabetikët

Buka më e përshtatshme për diabetikët

Alternativa më e mirë për diabetikët është buka e cila përmban më shumë fibra.Sipas ekspertëve, tërshëra dhe embrioni i grurit janë ndër drithërat më të shëndetshme.

Një bukë e shëndetshme duhet të përmbajë përbërës të pasur me proteinë, yndyrna të mira dhe fibër. Këto përbërës do të pengojnë rritjen e shpejtë të nivelit të sheqernave në gjak.

Për përgatitjen e bukës me këto cilësi mund të zëvendësohet mielli i bardhë me atë të bajameve apo të farave të lirit.

KOMENTE