Bujanoci i ndarë, shqiptarët dhe serbët nuk pinë as kafe bashkë

Bujanoci i ndarë, shqiptarët dhe serbët nuk pinë as kafe bashkë

Jeta sociale e të rinjëve në Bujanoc ndahet në 6 kafe-baret , në ato shqiptare nuk dëgjohet ndonjë zë serbisht ndërsa në lokalet serbe dëgjohet muhabeti shqip me raste.

“Shumë pak përzihemi, ne serbët nuk shkojmë mëtan rrugës dhe nuk e di pse ndoshta për shkak se shqiptarët i ngacmojnë me fjalë femrat tona”, thonë kështu të rinjtë serb nga Bujanoci që nuk duan ti përmendet emri, shkruan gazeta blic, transmeton Titulli.com.

Me rëndësi nuk ka incidente dhe interese, është qetë, thonë bashkëbiseduesit.

“Tani është ndryshe, sa i përket vetes unë shoqërohem me serb dhe kam shumë shok. Ky është vend i vogël dhe njihemi mes veti dhe nuk ka arsye që të urrejmë njëri tjetrin. Por me shqetëson fakti që serbet nuk blejnë në duqanet e shqiptarëve, ka thënë Florim Agaj pët blic.

Në Bujanoc nga disa fabrika që punonin dikur ka mbetur vetëm industria e duhanit me 70 të punësuar.

BURIMITitulli.com

KOMENTE