Bujanoc: Mbahen aktivitete përkujtimore për dëshmorët e UÇPMB-së

Bujanoc: Mbahen aktivitete përkujtimore për dëshmorët e UÇPMB-së

Në komunën e Bujanocit kanë filluar aktivitetet të cilët përkujtojnë luftën e UÇPMB-së dhe dëshmorët e rënë për lirinë dhe avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Luginë të Preshevës.

Në shtëpinë e kulturës në Bujanoc për manifestimin “Ditët e Komandant Lleshit” është organizuar orë letrare dhe është shfaqur komedia “Mistreci” me aktorë nga Presheva, shkruan Titulli.com.

Ndërsa në fshaitn Konçul është mbajtur manifestimi “Ditët e Vehbi Rexhepit” me aktivitetet që përfshinë vendosjen e kurorave tek varrimi i tij , aktivitet sportiv dhe akademi përkujtimorë gjithashtu për mysafirët ështështruar edhe një iftarë.

Manifestimi tradicional “Ditët e Komandant Lleshit” do të vazdhojë me aktivitet tjera gjatë ditës së premte dhe të shtunën mbahet akademi përkujtimore në sallën e madhe të shtëpisë së kulturës në Bujanoc me fillim nga ora 14:00.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE