Brokoli i magjishëm për shëndetin e gojës dhe dhëmbëve

Brokoli i magjishëm për shëndetin e gojës dhe dhëmbëve

Brokli është një burim i mirë i vitaminës C dhe kalciumit, dy lëndë ushqyese të cilat parandalojnë sëmundjet parodontale.

Brokoli përmban një gamë të gjerë të lëndëve ushqyese, disa prej të cilave dihet se mbështesin shëndetin oral dhe parandalojnë sëmundjet e dhëmbëve.

Një hulumtim tregon se sulforafani që gjendet në brokoli mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit oral.

Disa burime pohojnë sipas Healthline se ngrënia e broklit të papërpunuar mund të ndihmojë në zbardhjen e dhëmbëve.

KOMENTE