Britania ende pa marrëveshje me Bashkimin Evropian

Britania ende pa marrëveshje me Bashkimin Evropian

Britania ka më shumë gjasa që të dalë pa marrëveshje nga Bashkimi Evropian, thanë diplomatët dhe zyrtarët e bllokut, pasi parlamenti britanik dështoi të prodhonte një shumicë për çdo opsion të BREXIT-it, ndërkohë që Theresa May po përpiqej të merrte miratimin e saj të divorcit.

Blloku do të shtyjë përpara me përgatitjet e paparashikuara javën e ardhshme dhe po përgatitet për një takim të jashtëzakonshëm të BREXIT-it javën e ardhshme, ndoshta më 10 prill.

“Ka një rritje të ndërgjegjësimit se ka më shumë gjasa të ndodhë një dalje pa marrëveshje”, tha një diplomat i lartë i Bashkimit Evropian.

Gati tre vjet pasi britanikët vendosën në një referendum për të lënë bllokun, ende nuk është e qartë se si, kur apo edhe nëse divorci do të materializohet.

Të dërguarit e 27 shteteve në Bruksel diskutuan të enjten dy rrugët kryesore që ata tani i shohin: BREXIT ose një tjetër, vonesë e gjatë për datën e largimit të Britanisë, thanë burimet.

KOMENTE