Britania e Madhe me nivel rekord të punësimit

Britania e Madhe me nivel rekord të punësimit

Numri i të punësuarve në Mbretërinë e Bashkuar është rritur përsëri, në një numër rekord të ri prej 32.7 milion njerëz në mes të nëntorit dhe janarit, tregojnë shifrat nga Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS).

Shkalla e punësimit prej 76.1% është më e larta që prej fillimit të regjistrimeve në vitin 1971 – raporton BBC. Të ardhurat mesatare javore, duke përjashtuar shpërblimet, u vlerësuan të jenë rritur me 3.4%, përpara se të përshtateshin me inflacionin, me një rënie prej 0.1% në muajin paraprak, por ende duke tejkaluar inflacionin.

Statistikanti i lartë i statistikave të ONS Matt Hughes tha: “Shkalla e punësimit ka arritur një rekord të ri të lartë, ndërsa përqindja e njerëzve që nuk punojnë ose kërkojnë punë – e ashtuquajtura ‘norma e pasigurisë ekonomike’ – është në një rekord të ri të ulët. “

KOMENTE