Blomeyer: Mosnjohja e Kosovës nga vendet e BE-së nuk paraqet pengesë

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Peter Blomeyer tha se mos njohja nga pesë vendet e mbetura të BE-së nuk paraqet pengesë për anëtarësimin e Kosovës në BE.

“Kosova duhet t’i bind këto shtete se e meriton integrimin në BE. Kosovën e presin detyra të mëdha siç janë: luftimi i krimit të organizuar dhe korrupsionit sepse me anëtarësimet e fundit Evropa ka pasur disa përvoja të këqija” tha Blomeyer, i cili mori pjesë në diskutimin e Grupit për Studime Juridike dhe Politike: “Marrëdhëniet BE – Kosovë në kontekstin e politikës së zgjerimit të BE-së”.

Ai përsëriti përkrahjen eNë një video incizim shihet se si një nxënës godet me shpulla mësuesin e tij. Shkolla dhe identiteti i agresorit dhe viktimës mbeten të panjohura, mirëpo nga dialogu që zhvillohet midis mësimdhënësit dhe nxënësit nuk është vështirë të kuptohet se ky akt vandal që kapërcen çdo kufi të imagjinatës ndodh në ndonjë shkollë të Kosovës, transmeton almakos. Gjermanisë për Kosovën në këtë proces.

KOMENTE