Bie numri i zogjve në SHBA dhe Kanada, shkencëtarët flasin për krizë ekologjike

Bie numri i zogjve në SHBA dhe Kanada, shkencëtarët flasin për krizë ekologjike

Amerika Jugore ka humbur rreth 3 miliardë zogj nga viti 1970, kanë thënë shkencëtarët, të cilëve flasin për një krizë të madhe ekologjike.

Në një artikull të publikuar në revistën ‘Shkenca’, ekspertët kanë thënë se numri i zogjve në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada ka rënë 29 % në 50 vitet e fundit.

Shkencëtarë tjerë kanë thënë se ekzistenca e kafshëve është duke u rrezikuar për shkak të aktivitetit të njeriut.

Mirëpo, zhdukja e tyre mund të ketë më pas ndikim të madh te njeriu për shkak të pasojave që mund të ketë ky fakt në ekosistem.

KOMENTE