Autonomi edhe për shqiptarët e Luginës, jo vetëm për serbët e veriut

Autonomi edhe për shqiptarët e Luginës, jo vetëm për serbët e veriut

Kryeministrja serbe, Ana Brnabiq në prononcimin e saj lidhur me Kosovën, tha se për normalizimin e marrëdhënieve në mes Serbisë dhe Kosovës, duhet fillimisht ta gjejmë një zgjidhje për serbët që jetojnë në pjesën veriut, ku kjo kërkoi në lloj autonomie për serbët e veriut.

Albert Ramadani

Ajo pretendon tashmë në ciklin e ri të bisedimeve të cilat do të nisin shpejt posa të formohet qeveria e re në Kosovë, bisedimet e ndërmjetësuara nga BE.

Në rast që vjen në shprehje një autonomi për serbët e veriut si shkëmbim për normalizim të marrëdhënieve në mes Kosovës dhe Serbisë, ku kjo fundit që të ketë arsye ta njohë pavarësinë e Kosovës, delegacioni kosovar duhet të kërkoj nga bashkësia ndërkombëtare zgjidhje edhe për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, ku fillimisht të jenë pjesë e delegacionit në bisedime ku edhe kësaj pjese t’i jepet Autonomi.

Autonomitë pa të drejtë shkëputje ?!

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE