Ato që duhet t’i hani dhe t’i bëni pas stërvitjes

Ato që duhet t’i hani dhe t’i bëni pas stërvitjes

Gjatë procesit stërvitor, organizmi konsumon glikogjenin e rezervuar, ndërkohë që disa proteina shpërbëhen, kështu që për të rindërtuar në mënyrë ekase ato dhe forcuar muskulaturën e rëndësishme të konsumojmë ushqime të pasura me to dhe glikogjen.

Këshillohet që menjëherë pas përfundimit të sesionit stërvitor të konsumoni proteina për ndërtimin e muskujve, vezë, mish pule, peshk, kos grek, proteinë pluhur.

Konsumoni karbohidrate pas stërvitjes, oriz, patate, makarona, fruta, qumësht, bukë integrale e thekur.

Të rëndësishme janë edhe yndyrat. Këtu përfshihen avokado, arra, gjalpi, vaji i ullirit, qumësht i pa skremuar, çokollata fondente.

KOMENTE