Ater Umbra e Memli Kelmendit në Francë

Ater Umbra e Memli Kelmendit në Francë

Vepra e Memli Kelmendit e kompozuar për korin miks “Ater Umbra” me datë 11 qershor, do të interpretohet në Paris – Francë nga ansambli vokal EVOC (Ensemble Vocal Creation)

Vepra do të interpretohet në “Eglise Saint-Michel des Batignolles” të Parisit dhe do të dirigjohet nga Camille Coillet.

Po ashtu e njejta vepër do të interpretohet përseri me 24 qershor nga po i njejti ansambël.

“Më vjen shumë mirë që në kuadër të shumë kompozitorëve të njohur botëror gjendet dhe vepra ime në repertuarin e këtij ansambli. Më vjen mirë që vepra ime po pelqehet dhe po vazhdon të interpretohet nëpër vende të ndryshme të botës”, u shpreh Memli Kelmendi

Ater Umbra më parë është interpretuar nga Ansambli Vokal Attacca, Kori i filharmonisë së Kosovës, Cane Bay Cobra Chorale – Çarlston -SHBA.

Deri më tani veprat e Memli Kelmendit janë interpretuar nëpër vende të ndryshme të botës: SHBA, Argjentinë, Kile, Filipinë, Çeki, Itali, Romani, Turqi, Bosnjë, Kroaci, Maqedoni, Kosovë etj.

https://ensemble-vocal-creation.fr/2017/05/31/concert-le-11-mai-avec-coeurs-en-choeurs/

KOMENTE