Arrijnë 80 ushtarë amerikanë, stërvitje të përbashkëta në bazën “Jug” në Bujanocfotoilustruese

Arrijnë 80 ushtarë amerikanë, stërvitje të përbashkëta në bazën “Jug” në Bujanoc

Rreth 80 ushtarë amerikanë të gardës kombëtare të Ohajës nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të marrin pjesë në ushtrimet ushtarake “Ujku i maleve 17” në bazën ushtarake “Jug” në komunë të Bujanocit, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë, transmeton Titulli.com.

Ministri, Zoran Gjorgjeviq është shprehur se këto ushtrime do të forcojnë kapacitetet operative dhe funskionale në ushtrisë së Serbisë.

Në këto ushtrime janë planifikuar të marrin pjesë afro 450 pjesëmarrës të armatosur nga Bosnja, Bullgaria, Maqedonia, Mali i Zi, Sllovenia dhe Hungaria.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE