ANTOLOGJI LIRIE – poezi nga Sinan Sadiku

ANTOLOGJI LIRIE – poezi nga Sinan Sadiku

Me rastin e 5 Majit, Ditës së Dëshmorëve të Kombit, Sinan Sadiku vije me një poezi kushtuar dëshmorit Agim Ramadani. Lavdi të gjithë dëshmorëve!

ANTOLOGJI LIRIE
(Agim Ramadanit)

VARIANTI I PARË

E rrëzove atë guri
atë pjellë të vitit të kobshëm
mizoritë e të cilit
kalëruan mes për mes etnisë
gati një shekull

E rrëzove atë guri
ku strehohej i gurit
dhe ngrehte dolli
sa herë që në kurthet e tij
ngulfateshin ëndrrat

Vdekja vraponte si e çmendur
i veshte me të zeza festat dasmat
që përfundonin
para se t’niseshin

Ishe vëllazëruar me fjalën
me figurën me poezinë

Ti ishe… Ti je poezia
je kënga
je piktura e lirisë

I doje ngjyrat
luaje kënaqeshe me to

Me të kuqen
atdheun rilinde

VARIANTI I DYTË

Kur vdekja vraponte
si e çmendur
dhe i veshte me të zeza
festat dasmat
që përfundonin
para se t`niseshin
ti erdhe

Një pranverë
të vizatuar në zemër kishe
me fjalën vëllazëruar ishe
me këngën poezinë

I doje ngjyrat
luaje me to kënaqeshe

Me të kuqen
atdheun rilinde

Pastaj u fshehe thellë diku
në të lashtën Dardani
si kryepikturë
si krye poezi

Faqeve të lirisë mbete
… antologji

KOMENTE