Alergjitë dhe sëmundjet e stinës, ky produkt i lufton ato

Alergjitë dhe sëmundjet e stinës, ky produkt i lufton ato

Edhe pse alergjitë ju bëjnë të ndiheni keq për shkak se sistemi imunitar është i zënë duke sulmuar nga të gjitha anët, kjo gjendje e lartë vigjilence mund të jetë e dobishme për shëndetin.

Ata që vuajnë nga alergjitë, duket se kanë një rrezik të vogël për t’u prekur nga disa lloje kancerësh. Po, sistemi juaj imunitar mund të jetë në gjendje të vazhdueshme sulmi ndaj agjentëve të padëmshëm si poleni ose pluhuri, por kjo gjendje e lartë vigjilence mund të sulmojë gjithashtu kancerët që sapo janë shfaqur në trup.

Këtë magji mund ta bëjnë kërpudhat. Njësoj si algat që mendohet të jenë bimë njëqelizore, ashtu dhe majaja mund të mendohet si një kërpudhë njëqelizore.

Studimet laboratorike kanë treguar se një shumëllojshmëri kërpudhash, përfshirë edhe ato të bardhat në formë kopse, duket se dobësojnë përgjigjen antiinflamatore, duke ofruar rritje të imunitetit dhe funksionit antikancerogjen pa përkeqësuar sëmundjet inflamatore.

Studimi i parë klinik i këtij lloji, që u botua në vitin 2014, konfirmoi një efekt antialergjik te fëmijët me historik të infeksioneve të traktit të sipërm respirator.

KOMENTE