Ai u rilind!

Ai u rilind!

E njoha në kohë pa kohë kur jeta kishte kuptim vetëm në përballje me forcat serbo sllave në luftë për çlirim.

Bahri Fazliu sot ka ditëlindjen ku po prehet i qetë tek altari i dëshmorëve të kombit ashtu siç ishte në jetë fjalë pak.

Pena, çiftelia, arti dhe patriotizmi i tij janë hambari ku jetën e shndërroi në liri, paqe, bashkim dhe liri për të gjithë.

Rënia e tij nuk e heshti artin për të, nuk e heshti çiftelinë për heronjtë sepse ai i bashkoi dy brigje në një që ka emër shqiptarin.

Sot 47 vjet u lind për të rilindur i heshtur në historinë kombëtare shqiptare ku sot rri si vigan i skalitur në shtatore.

Izmi Zeka

 

KOMENTE